Posted on: January 8, 2020 Posted by: dianis Comments: 0
vision board

Când mi-am făcut prima dată un Vision Board aveam 19 ani. Era fix perioada în care terminasem liceul și abia așteptam să îmi încep viața de “adult” în București.

Nu știam exact toate regulile și cât de esențial este să îți vizualizezi dorințele, viselor, planurile. Știam doar că îmi doresc să le VĂD mai bine cumva.

Timpul a trecut și după ceva ani l-am revizuit complet. Absolut tot ce era pe el mi s-a îndeplinit. Oamenii care mă cunosc îmi spun des că sunt norocoasă. Și eu cred asta, dar în spate sunt și multe zile pierdute, multă munca și foarte multe încercări. 

Ce este deci un VISION BOARD?

Definiția sa clară este:

Un tablou de vis sau o tablă de viziune este un colaj de imagini și afirmații ale viselor și dorințelor cuiva, concepute pentru a servi drept sursă de inspirație și motivație și pentru a utiliza legea atracției pentru atingerea obiectivelor.”

Mie îmi place să o denumesc puțin diferit: un drum plin de vise și presărat cu mult curaj. 

Acum în prezent am învățat să le fac mult mai profi, după mult studiu pe acest segment.

Sunt anumiți pași care trebuie respectați pentru a fi cât mai relevant, restul e pură creativitate și imaginație: 

  1. Alege anumite segmente care pe tine te motivează. Spre exemplu eu am împărțit pe următoarele categorii: călătorii, stil de viață, pasiuni, citate motivaționale, lucruri materiale, persoane care mă inspiră. 
  2. După ce îți faci în minte aceste categorii, începe să cauți imagini aferente lor.
  3. Învață să ți le prioritizezi. Știu că timpul este limitat pentru toată lumea și este important să alegi pentru acest moment ceea ce îți dorești să realizezi cel mai mult. Nu le putem materializa pe toate în același timp și este ok. Le luam încet, pe rând pe fiecare și în timp devin realitate.
  4. După ce ai făcut toți acești pași începe creativitatea. Eu mereu poziționez tot ceea ce pot realiza într-un timp mai scurt in partea de sus a tabloului, iar visele ce necesită o perioadă mai lungă în partea de jos.
  5. Cronologia este foarte importantă. Spre exemplu eu am pus într-o ordine țările pe care mi le doresc să le vizitez cât mai curând, precum și obiceiurile sănătoase pe care le am și încerc să le mențin zilnic. Contează foarte mult să ai un timeline cât mai realist pentru a evita orice sentiment negativ sau frustrare ulterior.

Pentru mine mereu a funcționat și încurajez pe oricine să își facă acest Vision Board. Vă las mai jos modelul meu pentru anul 2020 și pentru anii care vor urma.

Important este doar să crezi cu adevărat că aceste dorințe vor deveni realitate. Puterea stă doar în tine. Deci alegi să crezi în tine acum?

Cu multă iubire,
Dianis

Leave a Comment