Posted on: February 11, 2020 Posted by: dianis Comments: 0

Haide la un ceai să vezi cu ce ne ocupăm și după vei lua o decizie. Așa a început totul în Noiembrie anul trecut. A fost dragoste la prima vedere și de atunci fac parte din minunata familie NARADA. Ce facem defapt?

Pe scurt: Aducem educația în secolul 21. Familia Narada este formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune, care, își doresc cu adevărat să schimbe educația în România.

Știu că poate suna imposibil ce povestesc aici, dar noi împreună chiar reușim să facem acest lucru. Sunt conștientă că sistemul nu poate fi schimbat, dar putem face schimbări disruptive cu impact mare asupra comunităților în care activăm. Prin Narada am găsit o soluție rapidă de modernizare a educației. Sună fain nu?

Și abia am început!

Știu că fiecare are responsabilități, muncă, familie, prieteni, plus multe alte motive pentru care NU ia acțiune. Știu că este mai simplu să spunem: “ nu am timp”. Știu asta pentru că și eu fac asta. Mereu vom găsi motive pentru a spune NU. De ce? Pentru că este simplu, pentru că este confortabil, și credem că nu ne afectează. Cu toții știm că doar acțiunile concrete generează impact. Am observat în lunile petrecute la Narada că o schimbare, oricât de mică, dacă este multiplicată într-un timp suficient de rapid, provoacă transformarea profundă pe care ne-o dorim cu toții. Un singur proiect educațional nu va schimba educația, dar imaginează-ți forța a mii de astfel de proiecte.

Cum funcționează de fapt totul?

Noi credem că schimbarea adevărată începe din clase, de la profesori. Ei au puterea de a schimba, inova și de a promova o educație modernă.

Anul acesta am fost și eu implicată în primul meu Naradon. A fost o experiență deosebită, presărată cu momente care îmi vor rămâne întipărite mult timp.
Naradonul este evenimentul în care proiectele Narada prind viață! Un maraton de voluntariat pentru educație, de o zi, în care ne unim cu toții forțele: echipa Narada, profesorii și voluntarii. În prima parte a evenimentului, profesorii și voluntarii vor lucra în echipe dedicate pentru a scrie și a urca cele 10 proiecte participante pe platforma www.narada.ro pentru ca în cea de-a doua parte, fiecare echipă să își prezinte proiectul în fața celorlalte echipe și a invitaților prezenți.

Eu am avut un rol de fundraiser în echipa mea, și am susținut și discursul proiectului. Am fost și sunt recunoscătoare pentru că am reprezentat o clasă de copii minunati, digitali și o doamnă profesoară cum rar întâlnești.
Am avut o conexiune instantă, cu toții și vom realiza pe viitor și alte proiecte tot în aceași formulă.

Da! este greu să schimbăm ceva. Da! există piedici la orice pas, dar am învățat ceva valors la acest eveniment. Nu există: “nu poți”, există: “nu vreau”. Soluții se găsesc mereu, în orice circumstanțe.

De ce fac parte din NARADA? De ce să faci tu parte din NARADA?

Simplu, pentru că așa se construiește raiul.

P.S. – Dacă vrei și tu să fii voluntar la următorul Naradon, aplică aici – DevinovoluntarNarada – și alătură-te echipei de naradieni.

Cu multă iubire,
Dianis

Leave a Comment