Posted on: March 29, 2020 Posted by: dianis Comments: 0

Seria femeilor care mă inspiră continuă. Am avut norocul să o cunosc pe Andra prin Simona, pentru că oamenii frumoși se atrag reciproc. De când ne-am întâlnit am avut o conexiune foarte faină și am decis imediat să fac parte din Narada.

Despre Narada am scris un întreg articol aici. Andra este persoana care a creat acest concept și prin ea ajutăm împreuna mii de persoane.

Andra este un om atât de fain, are o energie WOW și este un om cum rar întâlnești. Mă bucur că am găsit-o și că am șansa de a învăța atât de multe lecții de viață de la un adevărat maestru.

Vă las aici răspunsurile ei și sper să vă ajute aceste mici felii de viață. Enjoy it:

1. Spune-mi 3 aspecte importante despre tine, care ți-au marcat viața în bine?

Cele mai mari trei daruri, pe care le-am primit și le primesc constant, care au făcut ca viața să merite trăită (și chiar savurată) e că în mod natural văd în primul rând binele în oameni.

Al doilea faptul că istoria mea personală mi-a dat instrumentele să transform provocările și perioadele grele în oportunități spumoase de învățare.

Și nu în ultimul rând faptul că…pare că am un soi de dar, de se întâmplă așa mereu să cunosc omul corect care să îmi vină în întâmpinare cu orice am nevoie.


2.Care este cel mai mare vis al tau?

Să mă simt acasă oriunde aș merge și printre orice oameni aș trăi și aș munci.


3.Ce ai schimba la tine?

Cred că ‘nimic’, și poate că ăsta e chiar un răspuns ciudat venind de la un om care are new year resolution cu zeci de puncte de creștere personală pe 3 sheeturi în Excel, haha! Dar spun ‘nimic’ tocmai pentru că știu că mereu mă străduiesc să fac ce pot cel mai bine. Dacă n-am făcut mai făcut mai bine într-un moment e pentru că realmente n-am știu sau n-am putut. Dar poate mâine, am să știu și am să pot mai mult. 


4.Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Toate zilele mele ‘obișnuite’ au două lucruri în comun. Fac doar ce iubesc și construiesc de zor la Narada, organizația neguvernamentală de educație pe care am co-fondat-o. Iar în utima vreme petrec timp des și cu o fetiță, aproape adolescentă deja, pe care am cunoscut-o într-un proiect din comunitățile de educație pe care le sprijinim și pe care s-a întâmplat să o simt ca parte din familia mea.
E multă bucurie în felul meu de a trăi, deși n-aș spune deloc că stilul de viață pe care mi l-am ales e musai unul relaxat. Narada cere de la mine cel mai mare efort de construcție pe care îl pot depune, dar iubesc atât de mult ce facem acolo încât acum îl înțeleg pe deplin pe Khalil Gibran cu ale lui vorbe ‘work is love made visible’.

5.Dacă ar fi să fii oricine altcineva, cine ți-ai dori să fii?


Aaaa clar un panda! Merit cu siguranță o viață întreagă în care singurul lucru pe care să îl am de făcut e să mă joc.


6.Care este ideea ta despre fericire?

Ăsta e un răspuns tare simplu. Fericirea mea e să fiu de folos și să fac bine pentru ceilalți. N-aș putea să-mi concept fericirea în afara efortului meu de a aduce o viață mai ușoară și mai completă pentru ceilalți.


7.Care este motto-ul tău?

Work is love made visible și toată filozofia lui Gibran despre muncă, viață și dragoste.


8.Ce te motivează zilnic?

Că mi-am găsit rostul. Când găsești lucrul la care ești tu bun pe lume, e imposibil să fii demotivat. Obosit poți fi, demotivat nu.


9.Ce sfat ai da persoanelor care simt că nu își găsesc drumul pe partea profesională?

Cred că la un nivel fiecare ne știm rostul. Nu există om fără rost. Doar că ne e teamă să îl ascultăm, să (ne) recunoaștem că ăla e pentru că… și aici completați voi puncte de suspensie. Eu sunt adeptul filozofiei stoice, în care uneori e important să pui în perspectivă faptul că o să vină o zi când viața ta aici o să se termine. Și atunci, orice fel de frică își mai pierde din relevanță. Deci poate un sfat concret, ar fi să studieze și să aplice principiile de stoicism cu care se simt compatibili


10.Care sunt cărțile care te-au impactat cel mai mult (top3) și de ce?

Când vine vorba de cărți îmi este greu să aleg. Dar uite, de curând am descoperit trei cărți care mi se pare în aceeași măsură extraordinare deși sunt foarte diferite. E vorba de Doughnut Economiccs, Theory U și The School for Gods. Deși împletesc principii foarte diferite de economie, dezvoltare personală și spirituală, firul roșu dintre ele este trecerea către această brave new world, pe care o experimentăm în acești ani.

Deci totul este super simplu. Depinde de noi dacă înțelegem conceptele prezentate și de Andra. Viața este minunată atunci când îți găsești calea și faci zilnic ceea ce iubești. Șiiii da! Frica dispare atunci când ești prezent și te bucuri de fiecare zi.

Cu multă iubire,
Dianis

Leave a Comment