Posted on: March 22, 2020 Posted by: dianis Comments: 0

Fiind luna femeii, am decis să fac o serie de interviuri despre femeile din viața mea care mă inspiră constant și sunt un exemplu pentru societatea noastră.

Cred că ACUM, avem nevoie de inspirație și motivație pentru proiectele personale. Am ales să încep cu Simona pentru că este mai mult decât o prietenă, este precum o soră. Povestea ei de viață m-a motivat mereu și sper că și pe voi prin interviul următor.

Simona are o vastă experiență în domeniul IT, de aproximativ 6 ani. A lucrat în diverse companii de IT pe sales și în prezent are și rolul de fundraiser în cadrul Narada. Pe lângă aceste activități, face parte din comunitatea speakings .

Pe Simo o cunosc din 2014 și pot spune că de atunci suntem de nedespărțit. Am locuit împreună o perioadă de timp și ne leagă foarte multe amintiri. Știți vorba: ești media celor 5 oameni care te înconjoară constant. Mă bucur că am în viața mea persoane ca Simona care mereu se dezvoltă și mă încurajează să îmi depășesc limitele.

1.Spune-mi te rog 3 aspecte importante despre tine, care ți-au marcat viața în bine?

Super spontan și într-o ordine aleatorie:

Limbile străine : m-au pasionat din copilărie, am continuat să le învăț și îmi doresc să ajung la 10 limbi vorbite. M-au ajutat enorm în carieră, dezvoltă gândirea și capacitatea de învățare, și îmi permit să interacționez cu oameni din culturi diferite pe limba lor. E un mare diferențiator atât pentru business, cât și pentru interacțiunea umană. Las aici un citat drag mie ce îi aparține lui Nelson Mandela : „If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his own language, that goes to his heart”.

Experiența de a locui și lucra într-o țară străină : în urma unei promovări la locul de muncă, m-am relocat prin companie în Amsterdam, unde am petrecut un an și jumatate. A fost o experiență definitorie, m-am dezvoltat foarte mult pe plan profesional și m-am redescoperit efectiv ca persoană. Recomand această experiență, fie că este pentru un semestru de studii, un proiect temporar sau un nou început.

Relația apropiată cu părinții mei : ei sunt cele mai importante persoane din viața mea și nu aș fi ajuns unde sunt fără încrederea și susținerea lor.

2.Care este cel mai mare vis al tău?

Îmi setez obiective realiste pe termen scurt și mediu, așa încât să mă bucur de atingerea lor cu fiecare realizare. Astfel sunt motivată constant.

3.Ce ai schimba la tine?

Nu aș schimba nimic fundamental. Lucrez în mod constant la îmbunătățirea aptitudinilor importante pentru mine.

4.Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

În fiecare zi se întâmplă ceva nou și diferit, așa că îți spun cum e o zi perfectă: ies din casă motivată de programul din agendă, pe deviza „un zâmbet pe zi” dăruiesc și astfel dobândesc la rândul meu acel zambet, îmi ating obiectivele setate pe ziua respectivă la job, merg la un eveniment de practică de Public Speaking și o închei alături de cei dragi, preferabil printr-o plimbare în aer liber.

Nelipsite : cafeaua și muzica.

5.Dacă ar fi să fii oricine altcineva, cine ți-ai dori să fii?

Pe cine văd în oglindă.

6.Care este ideea ta despre fericire?

Eu identific fericirea cu mulțumirea. Să fiu mulțumită cu cine sunt, cu ce realizez și cu deciziile pe care le iau.

7.Care este motto-ul tău?

Every day you are a public speaker.

8.Ce te motivează zilnic?

Pasiunea pentru activitățile pe care aleg să le fac și succesul.

9.Ce sfat ai da persoanelor care simt că nu își găsesc drumul pe partea profesională?

Consider că succesul pe plan profesional vine în mod natural către persoanele care aleg să lucreze sau să își construiască o afacere într-un domeniu în care ei cred cu adevărat și îi pasionează.

10.Care sunt cărțile care te-au impactat cel mai mult (top3) și de ce?

Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People : am citit-o într-un moment definitoriu pentru mine atât pe plan personal, cât și profesional; ne face să privim interacțiunea cu cei din jur în mod obiectiv și realist, cu situații și exemple concrete din istorie. Principala lecție: fiecare om are opinii și credințe pe care nu le putem schimba oricât am încerca, prin urmare este necesar să ne adaptăm în mod conștient.

Chris Anderson – TED Talks: The Official TED Guide to Public Speaking : lectură obligatorie atât pentru cei pasionați/care lucrează în domeniul Public Speaking, cât și pentru toți cei care își doresc să cunoască bazele tehnicii de a vorbi în public și de a ține prezentări reușite. Citatul favorit : „Your number-one mission as a speaker is to take something that matters deeply to you and to rebuild it inside the minds of your listeners.” Cum spuneam și mai sus, să nu uitam că „every day you are a public speaker”.

Simon Sinek –  Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action : revin la ideea că succesul vine din pasiune. Pasiunea este unul din răspunsurile la întrebarea „De ce fac asta?”. Citatul meu preferat: “People don’t buy what you do; they buy why you do it. And what you do simply proves what you believe”. Recomand să îl urmăriti pe Simon și să îi citiți cărțile, este o sursă de inspirație la nivel global.

Sper să vă inspire aceste idei și să fie utile pentru voi.

Cu multă iubire,
Dianis

Leave a Comment