Posted on: July 5, 2020 Posted by: dianis Comments: 0

Când am auzit prima data întrebarea aceasta de la Andra, CEO-ul Narada, nu am știut ce să răspund.

Întrebarea ei mi-a amintit de o lecție de la tata: ”Când dăruiești timp plantezi semințe pe care le culegi mai târziu”.

Timpul este cea mai importantă resursă a noastră. Eu am dăruit timp in Februarie 2020. O zi întreagă. Am făcut un discurs de fundraising. Prin acesta am digitalizat o clasă cu ajutorul unui business. Azi 21 de copii au acces la o educație mai bună.

Hai să îți povestesc despre una dintre semințe. Bianca Țintea, o fetița de 10 ani a prezentat un proiect de eTwinning în fața a peste 50 de oameni. Ea a început astfel: ”Cred că superputerea mea de copil este aceea de a citi pentru a crește ca un copac în timp”.

Eu am dăruit doar o zi, dar vezi câte am schimbat cu un discurs?

Atunci am realizat puterea pe care o am. Fiecare are puterea asta și poate schimba ceva.

Pornind de la această experiență am decis să particip la primul campionat național de discursuri online organizat de Speakings. Știam doar că tema principală este: ”Cum putem crea o lume mai bună împreună?”. Și asta m-a convins!

Știi că una din cele mai mari frici ale omului este să vorbească în public. Prezentasem înainte zeci de proiecte, dar nimic nu s-a comparat cu experiența Speakings.

Aici am învățat că fiecare persoană are povești de viață incredibile. Poți face un cadou gratis, atât de ușor unui om prin povestea ta. Da… nu a zis nimeni că este ușor. Emoțiile sunt greu de explicat, munca din spate de zeci de ore care nu se vede la fel. Dar știi ce?

Experiența asta este priceless și a venit într-un moment perfect al vieții mele. Acum văd totul diferit. Antrenoarea mea Simona mi-a spus de la început: ”O să fie mai hard la primul discurs, dar după asta nu o să mai fie la fel”. Știi de ce? Pentru că înveți să vezi diferit poveștile, omul din fața ta care vorbește, vezi peste tot idei și concepte wow pe care abia aștepți să le creionezi acasă. Dar cel mai important aspect: înveți că tu ești singurul tău inamic. Acest campionat este despre tine. Este o călătorie cu tine, tu te lupți cu emoțiile, te descoperi și scoți anumite părți din tine uitate.

Dacă vrei să explorezi toate aceste sentimente extraordinare te invit din toată inima să participi măcar o dată la acest gen de eveniment.

Eu am pornit cu dorințele următoare: să învăț, să mă distrez, să cunosc oameni faini și dacă am noroc, poate chiar să trec măcar o etapa. Toate au fost îndeplinite. Dacă eu pot, poți și tu! Nu te bloca în detalii și limite.

Te invit să vizionezi și să mă sprijini în semifinala competiției ce va avea loc Marți, 7 Iulie, 2020, unde vei avea ocazia să râzi de mine, cu mine. 🙂

Cu multă iubire,
Dianis

Leave a Comment